Доля чернецтва, духовенства і парохій УГКЦ у західних областях України у 1950–1953 рр. - Стоцький, Я. (Інститут історії України НАН України, 2008)
У статті досліджується заключний етап закриття чоловічих і жіночих монастирів Української Греко-Католицької Церкви тоталітарним сталінським режимом у західних областях України, доля чернецтва і їхніх монастирів, а також душпастирювання возз’єднаних і підпільних греко-католицьких священиків. The paper deals with the fi nal stage of closure of men’s and women’s abbeys of the Ukrainian Greek-Catholic Church executed by the totalitarian Stalin’s regime in western regions of Ukraine, fate of monks and their abbeys, as well as pastorship of the reunited and underground Greek-catholic clergy.