Роль Гібралтару у завойовницьких планах фашистської коаліції у роки Другої світової війни - Кощій, Ю. (Інститут історії України НАН України, 2008)
Стаття покликана проаналізувати необхідність захоплення для країн фашистської коаліції британської колонії Гібралтар під час Другої світової війни, для того, щоб встановити своє абсолютне панування у Західному Середземномор’ї. The article is devoted to make analysis of importance to capture the British colony of Gibraltar during the Second World War for the nazi countries with the aim to establish absolute supremacy in the Western Mediterranean.