К вопросу о влиянии гидрофизических параметров на интенсивность поля биолюминесценции Черного моря - Токарев, Ю.Н.; Мельникова, Е.Б. (Гидробиологический журнал, 2012)
Исследована связь амплитудных параметров поля биолюминесценции с гидрофизическими характеристиками пелагиали. Предложена математическая модель, позволяющая прогнозировать интенсивность поля биолюминесценции в зависимости от гидрофизических параметров среды. Досліджено зв’язок амплітудних параметрів поля біолюмінесценції (ПБ) з гідрофізичними характеристиками пелагіалі. Виявлено залежності інтенсивності ПБ від низки гідрофізичних параметрів середовища. Запропоновано математичну модель, яка дозволяє припустити залежність інтенсивності ПБ від градієнтів гідрофізичних параметрів та їхньої інтегральної дії. Connection between bioluminescence field (BF) amplitude parameters and pelagial hydrophysical characteristics has been investigated. BF intensity dependence on the number of environment hydrophysical parameters was revealed. Mathematical modes, which allows assuming the BF intensity, in dependence of hydrophysical parameters gradients and their integral affect is proposed.