Європейська інтеграція Словацької Республіки (1993–2004 рр.) - Янчук, Л. (Інститут історії України НАН України, 2008)
У статті автор приділяє основну увагу проблемам та етапам євроінтеграційного процесу Словацької Республіки, зокрема на конкретно історичному матеріалі аналізує внутрішні та зовнішні передумови вступу Словаччини до Європейського Союзу. Special attention is given to basic problems and stages of the eurointegration of the Slovak Republic. Internal and external prerequisite of Slovakia`s accession to the European Union has been analyzed on original historic documents and materials.