Вплив фіпронілу на вміст макроергічних фосфорних сполук у тканинах коропа - Миронюк, М.О.; Арсан, В.О. (Гидробиологический журнал, 2012)
Досліджено вплив хлорорганічної речовини (фіпронілу) на вміст АТФ, АДФ, МФ, їх суму та величину аденілатного енергетичного заряду у печінці і зябрах коропа. Наслідком дії речовини на вміст макроергічних фосфорних сполук є інгібування аеробних процесів в печінці риб. Исследовали действие фипронила на содержание АТФ, АДФ, АМФ, их сумму и величину АЭЗ в печени и жабрах карпа. Показано, что фипронил влияет на количество макроэргических соединений в тканях рыб, активируя процессы гликолиза в печени и аэробные процессы в жабрах рыб. The content of adenosine mono-, di- and triphosphates was studied in gills and liver of carp. It is established that fipronil have an influence on quantity of macroergic compounds.