Причини та передумови укладання акту злуки 22 січня 1919 р. - Тимченко, Р. (Інститут історії України НАН України, 2008)
У статті висвітлюються складні процеси соборницьких устремлінь українців в контексті завершення Світової війни. In the article the diffi cult process of aspirations of Ukrainians to unify is analyzed in the context of the end of the First World War.