Структурная организация зоопланктона трансформированных малых рек - Громова, Ю.Ф.; Афанасьев, С.А.; Шевцова, Л.В. (Гидробиологический журнал, 2012)
Изучено пять типов трансформации малых рек бассейна Днепра, определяющих условия существования зоопланктона. Показаны механизмы их влияния на формирование структуры и количественное развитие сообществ зоопланктона как составной части лотических экосистем. Вивчено п’ять типів трансформації малих річок басейну Дніпра, що визначають умови існування зоопланктону. З’ясовано механізми впливу різних типів трансформації на формування структури і кількісний розвиток угруповань зоопланктону як складової біоти лотичних екосистем. Five types of smàll rivers transformation of theDniper basin that determine conditions of existence of zooplankton were studied. Mechanisms of influence of different types of transformation on structural indices of zooplankton communities as a component of lotic ecosystems biota were determined.