Арундо тростниковый (Arundo donax L.) в Килийской дельте Дуная - Дьяченко, Т.Н.; Ляшенко, А.В. (Гидробиологический журнал, 2012)
Рассматриваются вопросы, связанные с появлением в Килийской дельте Дуная средиземноморского злака арундо тростникового (Arundo donax L.). У Кілійській дельті Дунаю знайдено новий для цього регіону вид родини Gramineae (Poaceae) — арундо очеретяний (Arundo donax L.). Наводиться його опис та екологічні особливості. Розглядаються питання, пов’язані з інтродукцією виду та можливим використанням. Arundo donax L.—a new for this region species from the family Gramineae (Poaceae) has been found in Kylyia Danube delta. Its description and ecological features are given. The questions related to the species introduction and its utilization are considered.