Ростовые и биохимические показатели Dunaliella salina в условиях накопительной культуры - Боровков, А.Б.; Гудвилович, И.Н. (Гидробиологический журнал, 2012)
Исследована динамика плотности, содержания хлорофилла а, хлорофилла b, суммарных каротиноидов и белка накопительной культуры D. salina. Рассчитаны кинетические характеристики дуналиеллы по биомассе, хлорофиллам, каротиноидам и белку. Показано, что для получения максимальной продуктивности накопительной культуры D. salina по биомассе клеток, белку и фотосинтетическим пигментам необходимо поддерживать рабочую плотность 1,5—3 г ОВ·л⁻¹. Досліджено динаміку щільності, вмісту хлорофілу а, хлорофілу b, сумарних каротиноїдів і білка накопичувальної культури D. salina. Розраховано кінетичні характеристики D. salina за біомасою, хлорофілом а, хлорофілом b, каротиноїдами і білком. Показано, що для отримання максимальної продуктивності накопичувальної культури D. salina за біомасою, білком і фотосинтетичними пігментами необхідно підтримувати робочу щільність 1,5—3,0 г ОР·л⁻¹. The dynamics of biomass density, chlorophyll à and chlorophyll b, total carotenoids and protein content of batch culture D. salina were investigated. The kinetic characteristics of D. salina culture on biomass, chlorophyll a, chlorophyll b, total carotenoids and protein were calculated. It was shown that to maximize the productivity of the biomass, protein and photosynthetic pigments in batch culture D. salina, it is necessary to exchange the biomass density 1,5—3, g ÎS·l⁻¹.