Влияние загрязнения воды гербицидами зенкором и раундапом на обмен веществ в печени рыб семейства Cyprinidae - Мехед, О.Б.; Жиденко, А.А. (Гидробиологический журнал, 2013)
Изучены активность ферментов, содержание глюкозы и общих липидов в печени белого амура (Сtenopharyngodon idella Val.), карпа чешуйчатого (Cyprinus carpio L.) и белого толстолобика (Hypophthalmichthys molitrix Val.) при воздействии гербицидов зенкора и раундапа. Досліджено активність ферментів, вміст глюкози та загальних ліпідів у печінці білого амура (Сtenopharyngodon idella Val.), коропа лускатого (Cyprinus carpio L.) та товстолобика білого (Hypophthalmichthys molitrix Val.) за дії гербіцидів зенкору і раундапу. Paper deals with activity of some enzymes, content of glucose and total lipids in liver of the grass carp (Ctenopharyngodon idella Val.), scaly carp (Cyprinus carpio L.) and silver carp (Hypophthalmichthys molitrix Val.) under impact of herbicides zenkor and roundup.