Етапи розвитку НАН України та її гідробіологічного напряму - Романенко, В.Д. (Гидробиологический журнал, 2013)
Охарактеризовано основні етапи формування та розвитку Національної академії наук України. Показано провідну роль Інституту гідробіології НАН України у дослідженнях континентальних водойм та розв’язанні актуальних гідроекологічних проблем. Охарактеризованы основные этапы формирования и развития Национальной академии наук Украины. Показана ведущая роль Института гидробиологии НАН Украины в исследованиях континентальных водоёмов и решении актуальных гидроэкологических проблем. Paper deals with main stages of organization and development of the National Academy of Sciences of Ukraine. Leading role of the Institute of Hydrobiology NAS of Ukraine in investigation of the surface water bodies of Ukraine and resolving of the actual hydroecological issues is shown.