Справа Андрія Безбородька у висвітленні Олександра Лазаревського - Герасименко, Н.О. (Український історичний журнал, 2010)
У статті проаналізовано наукові праці відомого українського історика О.Лазаревського, в яких висвітлено матеріали слідчої справи, порушеної царським урядом за доносом яготинського сотника П.Купчинського на генерального писаря А.Безбородька. Досліджуються також неопубліковані архівні документи цієї справи. The article analyzed the scientific works of the famous Ukrainian historian O.Lazarevs’kyi, that made the investigative case materials clear, violated the tsarist government by denunciation of Yahotyn sotnyk P.Kupchyns`kyi to general clerk A.Bezborod’ko. Unpublished archival documents of this case are also studied.