Україна у Другій світовій війні: деякі питання теорії, методології й суспільних рефлексій - Вєдєнєєв, Д.В.; Лисенко, О.Є. (Український історичний журнал, 2010)
У статті викладено міркування з приводу теоретичних і методологічних аспектів дослідження історії Другої світової війни. Автори звертаються до гострих проблем, що мають широке відлуння у суспільстві й пов’язані із сучасними викликами. Важливе місце відведене історичній пам’яті про війну. The article presents of the theoretical and methodological aspects of developing
of the history of World War II. Authors appeal to the critical problems that
have a wide echo in society and related to modern challenges. Important part is
given to the historical memory of the war.