Януш Марек Куртика - Михайловський, В.М. (Український історичний журнал, 2010)
Катастрофа польського президентського літака під Смоленськом, що сталася 10 квітня
2010 р., вразила весь світ. В один момент із життя пішла еліта близької нам, сусідньої, країни.
Серед загиблих був наш колеґа, професор, доктор габілітований Януш Куртика. Він не дожив
до свого ювілею чотирьох місяців...