Ночёвки скворцов (Sturnus vulgaris) на зимовках в г. Харькове - Брезгунова, О.А. (Бранта: Cборник научных трудов Азово-Черноморской орнитологической станции, 2013)
Скворцы (Sturnus vulgaris) образуют совместные коллективные ночевки с сорокой (Pica pica) в зимний период. В разные зимы 2003-2013 годов на многочисленную зимнюю ночевку собиралось до 3000 скворцов. Скворцы и сороки ночуют вместе на традиционном месте в пойме реки Немышля в Харькове. Скворцы формируют коллективную ночлег с сентября по март, сороки посещают место ночевки в пойме Немышле течение года. Оба вида используют тростник (Phragmites australis) для отдыха, а сороки также иву серую (Salix cinerea). Шпаки (Sturnus vulgaris) утворюють спільні колективні ночівлі з сорокою (Pica pica) у зимовий період. У зимові періоди 2003-2013 років на ночівлю збиралося до 3000 шпаків. Шпаки та сороки ночують разом на традиційному місці у заплаві річки Немишля у м. Харкові. Шпаки формують колективну ночівлю з вересня до березня, сороки відвідують місце ночівлі у заплаві Немишлі протягом року. Обидва види використовують очерет (Phragmites australis) для відпочинку, а сороки також вербу сіру (Salix cinerea). The Starlings (Sturnus vulgaris) form mixed communal night roosts with Magpies (Pica pica) in winter season. In winters of 2003-2013, a large night roost included up to 3,000 individuals. Starlings and Magpies roost together in a traditional site in the floodplain of the Nemyshlia Floodplain in Kharkiv city. Starlings form communal roost from September to March, Magpies roost in this part of Nemishlia floodplain all the year round. Both species roost in reeds (Phragmites australis), and Magpies also use thickets of Grey Willow (Salix cinerea).