Спроби реформування засад управління українських єпархій Російської православної церкви на початку ХХ століття - Ковальчук, Т. (Інститут історії України НАН України, 2008)
У статті розглянуто спроби реформування організаційної структури українських єпархій Російської православної церкви на засадах виборності та демократичного управління на початку ХХ століття. The article deals with the attempts reforming in organization structure of Ukrainian dioceses Russian’s Orthodox Church on the basis of appointment by election and democratic administration at the beginning ХХ century.