Динамика развития и барьеры ветроэнергетичекого сектора Украины - Конеченков, А.Е.; Шмидт, Г.Б. (Бранта: Cборник научных трудов Азово-Черноморской орнитологической станции, 2014)
У 2013 році авторами даної статті, експертами Української вітроенергетичної асоціації (УВЕА) була завершена робота з оцінки перспективного розвитку вітроенергетичного сектора України на основі проведених досліджень за останні 17 років. Дані дослідження ґрунтуються на анкетуванні всіх діючих ВЕС України, побудованих з 1997 року за рахунок державних і приватних інвестицій. В рамках даних досліджень була завершена дворічна робота над складанням «Дозвільної процедури етапів реалізації проектів будівництва об’єктів енергетики, які виробляють електричну енергію за рахунок енергії вітру» на основі чинного законодавства України в області вітроенергетики. Ґрунтуючись на отриманих даних, також був підготовлений аналітичний огляд вітроенергетичного сектора України за 2013 рік. В 2013 году авторами данной статьи, экспертами Украинской ветроэнергетической ассоциации (УВЭА) была завершена работа по оценке перспективного развития ветроэнергетического сектора Украины на основе проведенных исследований за последние 17 лет. Данные исследования основываются на анкетировании всех действующих ВЭС Украины, построенных с 1997 года за счет государственных и частных инвестиций. В рамках данных исследований была завершена двухлетняя работа над составлением «разрешительных процедур этапов реализации проектов строительства объектов энергетики, производящих электрическую энергию за счет энергии ветра» на основе действующего законодательства Украины в области ветроэнергетики. Основываясь на полученных данных, также был подготовлен аналитический обзор ветроэнергетического сектора Украины за 2013 год. In 2013 authors of the article, experts of Ukrainian Wind Energy Association (UWEA) completed the assessment of a long-term development of wind energy sector in Ukraine based on the studies covering last 17 years. These studies are based on a survey of all wind power plants being operated in Ukraine and having been constructed since 1997 with state and private investments. As a part of these researches there have been completed two years study on “Licensing Procedure for Construction of Energy Generating Objects that Generate Electricity from Renewable Energy Sources” in accordance with the current legislation of Ukraine. Based on the collected data there has been prepared an analytical overview of the wind energy sector in Ukraine for the year 2013.