Зміни у соціальній свідомості селян України в період реформ 1906– 1916 рр. - Короткова, О. (Інститут історії України НАН України, 2008)
Розкрито особливості зміни світогляду та соціальної свідомості селян Катеринославської та Харківської губернії в період столипінської аграрної реформи.