Концептосфера С.Д. Кржижановского - Кисляк, А.И. (Русская литература. Исследования, 2010)
В статье рассматриваются концепты творчества С.Д. Кржижановского, такие как глаз, звезда, мир, человек, окно, чётки и др. На основе анализа концептосферы новеллистики писателя выделены основные черты художественной картины мира Кржижановского. У статті розглядаються концепти творчості С.Д. Кржижановського, такі як око, зірка, світ, людина, вікно, чотки та ін. На основі аналізу концептосфери новелістики письменника виділені основні риси художньої картини світу Кржижановського. In the article the concepts of S.D. Krjijanovsky’s works are examined. Among them are: eye, star, world, person, rosary beads, etc. The main features of Krjijanovsky’s artistic world are elicited on the basis of examination of the concepts in the writer’s novelettes.