Вирський Д. Околиця ренесансу: річпосполитська історіографія України (XVI – середина XVII ст.) - Черкас, Б. (Інститут історії України НАН України, 2008)
Огляд монографії: Вирський Д. Околиця ренесансу: річпосполитська історіографія України (XVI – середина XVII ст.). – К., Інститут історії України НАН України, 2007. – у 2-х ч. – ч. 1. – 326 с; ч. 2. (додатки). – 175 с.