Критическая рецепция творчества Захара Прилепина - Василевич, Е.А. (Русская литература. Исследования, 2011)
В статье проводится анализ критических откликов на творчество одного из самых ярких молодых писателей «поколения 1990-х» Захара Прилепина. Рассмотрены взгляды критиков на связи романа «Санькя» с классическими литературными традициями, а также стилевой и жанровый аспекты произведения. У статті проводиться аналіз критичних відгуків на творчість одного з найяскравіших молодих письменників «покоління 1990-х» Захара Прилепіна. Розглянуті погляди критиків на зв’язки роману «Санькя» з класичними літературними традиціями, а також стильовий та жанровий аспекти твору. This article contains analysis of critical reviews on literary works of one of the most gifted and significant young writer of the “generation of the 90th”. It was also analyzed the critical positions on interlinks between Prilepin’s novel “Sankya” and classical literary traditions as well as stylistic and genre aspects of the novel.