Концепт свободи в історико-літературному контексті ХІХ ст. (творчість Панаса Мирного) - Хворостяний, І.Г. (Русская литература. Исследования, 2011)
Стаття присвячена дослідженню історико-літературного контексту концепту свободи в ХІХ ст. Простежено витоки даного поняття, його іманентну роль для розвитку української літератури, зокрема, творчості Панаса Мирного. В статье исследуется историко-литературный контекст концепта свободы в ХІХ в. Определены истоки данного понятия, его имманентная роль для развития украинской литературы, в частности, творчества Панаса Мырного. The article deals with historical and literary context of concept of freedom in the formation of the system of characters in the prose of ХІХ century. Research comprises the history of the term ‘concept’, its role for development of Ukrainian literature, especially for prose of Panas Myrny.