Антична спадщина як складова християнської культури - Жданович, О. (Український історичний збірник, 2008)
У статті досліджується проблема античної спадщини у християнській традиційній культурі на етапі становлення Християнської Церкви у Римській імперії. Висвітлюється стан ідеологічних пошуків у римському суспільстві; аналізуються основні релігійні і філософські доктрини греко-римського світу та їх вплив на християнство. The article describes the heritage of Antiquity on Christianity traditional cultura in Roman Empire. The ideological search in roman society, main religion and philosophical doctrine of Roman-Greec World are analyzed.