Випробування маргінальністю (шлях Б. Поплавського) - Вільчанська, Ю.Ю. (Русская литература. Исследования, 2012)
На прикладі творчості мало дослідженого в Україні поета Б. Поплавського розкривається тема маргінальності в ракурсі релігійної детермінанти у дотику до антропологічної проблематики. Релігійна свідомість осмислюється в якості визначального фактора самоідентифікації. Рецепція тропової системи віршотворення розглядається в перспективі специфічного життєвого досвіду поета. В статье на примере творчества мало исследованного в Украине поэта Б. Поплавского раскрывается тема маргинальности в ракурсе религиозной детерминанты как вектора антропологической проблематики. Религиозное сознание осмысливается в качестве определяющего фактора самоидентификации. Рецепция троповой системы стихотворений рассматривается в перспективе биографического опыта поэта. On the example of B. Poplavskij works the theme of marginality is investigated in the aspect of the religious determinant as a vector of the anthropological issue. Religious consciousness is regarded as a shaping factor of self-identity. Reception of the trope system of the poems is considered in the perspective of the poet’s biographical experience.