Відновлення православної церковної ієрархії Київської митрополії (1620 р.) - Сас, П.М. (Український історичний журнал, 2010)
У статті розглянуто питання хронології та конкретно-історичних
обставин висвячення 1620 р. єрусалимським патріархом Феофаном православних церковних архієреїв Київської митрополії. Встановлено, що ця подія, якій 2010 р. виповнюється 390 років, відбулася у часовому проміжку між
25 серпня і 10 вересня (15 серпня і 31 серпня за ст.ст.) 1620 р. The article discusses the issue of chronology and specific historical
circumstances of Kyiv Metropolis Orthodox Church bishops ordination by
Jerusalem Patriarch Theophanes in 1620. This event will be 390 years in 2010
and established that it had taken place in the distance between 25th of August
and 10th of September (15th of August and 31th August in the old style) in 1620.