Загальна та військова цензура в Російській імперії (ХVIII – початок XX ст.) - Кирієнко, О.Ю. (Український історичний журнал, 2010)
У статті на основі вироблених в історіографії підходів виокремлено й охарактеризовано основні періоди функціонування загальної та військової цензури в Російській імперії протягом ХVIII – початку ХХ ст. Визначено роль цензури у забезпеченні непорушності усталених порядків у державі як у мирний, так і воєнний час. In the article on the basis of produced in historiography approaches basic periods of functioning of military censorship in the Russian empire during ХVIII – in the beginning of XX centuries were selected and described.