Відносини Румунії з урядом Української Народної Республіки в 1919 р. - Ковальчук, М.А. (Український історичний журнал, 2010)
На підставі архівних документів і спогадів досліджено відносини між
Румунією й УНР у 1919 р., розглянуто спроби військової співпраці двох країн, проаналізовано ставлення Бухареста до «українського питання». On the base of the archival documents and memoirs of contemporaries the
author investigates the relations between Rumania and Ukrainian People’s
Republic in 1919 and the attempts of the Ukrainian-Rumanian military
collaboration, analyses treatment of Rumanian state leaders for «Ukrainian
question».