Тип героя-митця і жанрові особливості драми Анни Багряної "Пригости мене горіхами" - Маковій, М.Г. (Русская литература. Исследования, 2013)
В статті досліджуються особливості рефлексії молодого покоління драматургів, визначається специфіка авторської концепції творчості та образу героя-митця, зв`язок цих феноменів з традиціями романтизму й модернізму, постмодерними стильовими настановами й принципами ліричної драми. В статье выявляются особенности рефлексии молодого поколения драматургов, определяется специфика авторской концепции творчества и образа героятворца, связь этих феноменов с традициями романтизма и модернизма, постмодернистскими стилевыми установками и принципами лирической драмы. The article identifies characteristics of reflection of the younger generation of playwrights, defines the specific character of the author’s concept of creativity and image of the hero-creator, the relationship between these phenomena and the traditions of romanticism and modernism, post-modern stylistic attitudes and principles of the lyrical drama.