Редакційна політика М.Грушевського в «Літературно-науковому вістнику» (1907–1914 рр.) - Ткаченко, І.В. (Український історичний журнал, 2010)
На підставі комплексу документальних матеріалів, епістолярію та
спогадів проаналізовано особливості редакційної політики М.Грушевського
в «ЛНВ» після перенесення журналу до підросійської України (1907 р.), його
взаємини зі співробітниками редакції, лідерами національного руху, опонентами та критиками. On the base of the documents complex, epistles and memoirs the particular
qualities of M.Hrushevs’kyi editing policy in «LSH» during and after the
transferring of magazine to Ukraine under Russian empire in 1907, relations of
M.Hrushevs’kyi with contributors of editorial stuff, leaders of Ukrainian movement,
opponents and critics were analyzed.