До питання про діяльність паризького Українського національного комітету (1919–1921 рр.) - Іванець, А.В. (Український історичний журнал, 2010)
Уперше у вітчизняній історіографії висвітлюється діяльність однієї з
емігрантських організацій – Українського національного комітету (УНК),
процес його ідейно-політичної трансформації та перетворення в інструмент антиукраїнських сил. Показано вплив масонів на український національний рух. For the first time in our historiography the activities of one of the immigrant
organizations – Ukrainian National Committee (UNC) – are cleared up.
The process of it’s ideo-political transformation and reformation tool of anti-
Ukrainian force. Showed the impact of Masons on Ukrainian national movement.