Британський консервативний політик Стефан Терлецький (1927–2006 рр.) - Козерод, О.В. (Український історичний журнал, 2010)
Стаття є першим в українській історіографії дослідженням, присвяченим
громадсько-політичній діяльності члена британського парламенту Стефана Терлецького. Автор на підставі офіційних документів та мемуарів політика аналізує
основні етапи політичної кар’єри відомого українського діаспорного діяча й члена
британського парламенту у 1983–1987 рр. This is the first research of the MP Stefan Terlezki’s life in Ukrainian Science,
considered the most important facts about his political and social activity in Wales and
UK. Author analyzes the political career former Ukrainian emigrant and member of
British parliament of 1983–1987.