Міжнародна наукова конференція з усної історії «Між минулим і майбутнім: усна історія, пам’ять та смисл» - Пастушенко, Т.В. (Український історичний журнал, 2010)
Міжнародна асоціація усної історії (МАУІ; англ. International Oral History Association,
IOHA; існує з 1996 р .) щодва роки організовує наукові форуми за участю представників багатьох дисциплін та сфер соціогуманітарного знання, які у своїй практиці використовують метод
усної історії. Цьогоріч 7–11 липня у Празі (Чехія) відбулася вже шістнадцята конференція під
назвою «Між минулим і майбутнім: усна історія, пам’ять та смисл», організована Чеською
асоціацією усної історії під патронатом Фонду Вацлава Гавела. Основні заходи пройшли на базі
Вищої школи економіки, а урочисте відкриття було організоване в історичній будівлі одного з
найстаріших університетів Європи – Карлового.