Тевтонський орден у політиці Галицько-Волинського князівства - Войтович, Л.В. (Український історичний журнал, 2010)
У статті досліджується питання військово-політичного й торговельно-економічного союзу між Галицько-Волинським князівством і Тевтонським
орденом протягом ХІІІ–ХIV ст. Проаналізувавши наявні джерела, автор
доходить висновку, що такий альянс, зумовлений тогочасною політичною
кон’юнктурою, існував і був вигідний для обох сторін. The article explores the issue of military-political and trade-economic
union between Principality of Galicia-Volhynia and Teutonic Order during
ХІІІ–ХIV centuries. On analysing all available sources author concludes, that
alliance specified by that time political conjuncture existed and was profitable
for both sides.