Українофільська діяльність М. Костомарова у дзеркалі його епістолярію (середина 1850-х – початок 1860-х рр.) - Гончар, О.Т. (Український історичний журнал, 2010)
У центрі уваги автора статті – М.Костомаров у соціокультурному середовищі Російської імперії середини 1850-х – початку 1860-х рр. Крізь призму
епістолярної спадщини відомого історика висвітлюється сприйняття
інтелектуальною елітою його наукової та громадської діяльності на тлі «українського питання». M.Kostomarov is in the spotlight of the article’s author, while living in
Russian Empire sociocultural environment of middle 1850 – early 1860. Covered
in the light of famous wrighter’s epistolary heritage is intellectual elite perception
of his scientific and social work against the «Ukrainian question».