Оцінки «Исторических песен малорусского народа» В. Антоновича та М. Драгоманова на шпальтах періодичних видань другої половини 1870-х рр. - Короткий, В.А. (Український історичний журнал, 2010)
Стаття присвячена аналізу оцінок двотомного збірника «Исторических песен малорусского народа», упорядкованого та прокоментованого відомими українськими вченими В.Антоновичем та М.Драгомановим. Знакова для українства книга, яка побачила світ у Києві впродовж 1874– 1875 рр., здобула переважно схвальні відгуки, що свідчило про її високий фаховий рівень. The article covers to analysis of appraisals of «Historical songs of Russian people» two-volume miscellany compiled and commented by famous Ukrainian scientists V. Antonovych and M.Drahomanov. Seeing the light in Kyiv during 1874–1875, the book token for Ukrainians obtained mainly approving reviews, which has shown its high professional level.