До вивчення джерельної бази «Повісті временних літ» - Моця, О.П. (Український історичний журнал, 2010)
У статті наводяться приклади, які ілюструють твердження, що при
підготовці «Повісті временних літ» широко використовувалися цитати й
цілі сюжети не лише з Біблії, а й з багатьох творів візантійських авторів. The article provides examples that illustrate the assertion that widely used
in the preparation of «Tale of Bygone Years» were quotes and entire stories not
only from the Bible, but also from many works of Byzantine writers.