Битва під Білою Церквою 1626 р. та «Реляція правдива...» Яна Доброцеського - Вирський, Д.С. (Український історичний журнал, 2010)
У статті проаналізовано наративні джерела битви під Білою Церквою
1626 р., зокрема малознаний твір Я.Доброцеського «Реляція правдива…». Зауважено його неабиякий потенціал щодо відтворення помітної події першої половини ХVII ст. в Україні. This article are analyzed narrative papers of the Battle under Bila Tserkva
of 1626, in particular, J.Dobrocieski’s little-known work «Relacya Prawdziwa…».
It is marked, its rarity potential concerning reconstruction of appreciable event
of first half ХVII century in Ukraine.