Всеукраїнська науково-теоретична конференція «“Пакти і конституції” Української козацької держави 1710 р.: витоки, інтерпретація, епоха (до 300-річчя укладення)» - Кудінов, Ю.М. (Український історичний журнал, 2010)
26 квітня 2010 р. у Києві відбувся представницький науковий форум із нагоди 300-ої
річниці «Пактів та конституцій» Української козацької держави. Цей надзвичайно важливий
в історії вітчизняної політико-правової думки документ був ухвалений та урочисто проголошений під час тимчасового відступу українського уряду та обрання нового гетьмана Пилипа
Орлика у місті Бендери (інша назва – Тяґиня) 5 квітня (ст.ст.) 1710 р.