IV Міжнародна наукова конференція «Історична пам’ять українців і поляків у період формування національної свідомості в ХІХ– першій половині ХХ ст.» - Зашкільняк, Л.О. (Український історичний журнал, 2010)
Науковий захід відбувся 28–29 вересня 2010 р. в мальовничому курортному селищі Брюховичі неподалік від Львова, і став четвертим етапом реалізації програми досліджень Міжнародної дослідницької групи (МДГ) «Історія – ментальність – ідентичність. Місце й роль історії та істориків у житті українського і польського народів у ХІХ й ХХ ст.».