Міжнародна наукова конференція «Україна – геополітичний і воєнний фактор Другої світової війни (до 65-ї річниці завершення Другої світової війни)» - Заболотна, Т.В.; Іржавська, А.П. (Український історичний журнал, 2010)
Конференція відбулася 15–16 жовтня 2010 р. у Черкаському національному університеті
імені Богдана Хмельницького. Її організаторами виступили відділ історії України періоду Другої світової війни Інституту історії України НАНУ та кафедра всесвітньої історії навчально-наукового інституту історії й філософії Черкаського національного університету імені Богдана
Хмельницького. Метою цього заходу було визначено оприлюднення здобутків провідних фахівців, котрі займаються фундаментальними питаннями історії України періоду Другої світової
війни, обговорення складних, недостатньо вивчених тем із даної проблематики та визначення
нових, пріоритетних шляхів їх дослідження.