Теоретичні та правові питання збереження культурної спадщини в діяльності пам’яткоохоронних структур України (1910-ті рр.) - Федорова, Л.Д. (Український історичний журнал, 2011)
У статті розглядаються питання становлення пам’яткознавства й формування правової бази збереження культурної спадщини, діяльність у цьому напрямі провідних громадських структур України на початку ХХ ст. The article reviews questions of formation of memorial research and forming this sphere legal framework, leading social structures of Ukraine activity in this field in the beginning of XX century.