Реформи і контрреформи місцевого й міського самоврядування другої половини ХІХ ст. в Російській імперії у працях радянських та зарубіжних дослідників - Шаравара, Т.О. (Український історичний журнал, 2011)
Проаналізовано радянську й зарубіжну історіографію реформ і контрреформ
органів місцевого та міського самоврядування другої половини ХІХ ст. у Російській імперії. Визначено чинники, що вплинули на характер оцінок науковців, окреслено недостатньо досліджені питання. The Soviet and foreign historiography of reforms and counterreforms of bodies of local
and city self-management of second half ХІХ in the Russian empire is analysed
century. The reasons which have affected character of estimations of scientists are
named, not studied problems are outlined.