Утиски адептів пізньопротестантських конфесій у Правобережній Україні наприкінці ХІХ – на початку ХХ ст. - Опря, І.А. (Український історичний журнал, 2011)
У статті проаналізовано правові умови діяльності пізньопротестантських
громад Правобережної України в кінці ХІХ – на початку ХХ ст., визначено
причини й підстави переслідування віруючих у судовому порядку. The legal conditions of activity of Late Protestant societies of the Right-Bank Ukraine
at the end of ХІХ – at the beginning of ХХ century are analyzed in the article, reasons
and grounds prosecuting believers are elucidated.