Старообрядці й «культура» хабарництва в Росії - Таранець, С.В. (Український історичний журнал, 2011)
У статті розглянуто причини й форми давання хабарів старообрядцями,
канали отримання ними конфіденційної інформації. Доведено, що завдяки
хабарам чиновники та клір офіційної церкви у більшості випадків закривали
очі на діяльність старовірів, а корупція не була суто російським продуктом,
побутуючі, зокрема, і при австрійському імператорському дворі. In the article are considered the reasons and forms of Old Believers bribing acts,
their reception channels of confidential information. It’s proved that because of
bribes bureaucracy and the clerics of official church in most cases were blind to the
Old Believers activity of Old Believers and corruption was not purely a Russian
product which particularly existed at the Austrian imperial court.