Депортації єврейського населення на території Російської імперії під час Першої світової війни - Білоус, Л.В. (Український історичний журнал, 2011)
У статті простежено політику російської влади щодо єврейського населення прифронтових зон під час Першої світової війни. Зокрема, значну увагу приділено примусовому переміщення євреїв та ролі військового командування у цих процесах. The article traces the Russian government policy towards Jewish population on the front zones during World War I. Special attention is paid to the role of the Russian military command in the processes of the forced expulsion. The article attempts to analyze the character and consequences of these processes.