Організація релігійного життя в губернаторстві Трансністрія (1941–1944 рр.) - Михайлуца, М.І. (Український історичний журнал, 2011)
У статті розкривається сутність румунської політики рехристиянізації
населення окупованих українських земель у межиріччі Південного Бугу та
Дністра (губернаторство Трансністрія) у період 1941–1944 рр. The article reveals the essence of Romanian politics of rechristianization population
of the occupied Ukrainian lands between the Dnister and Southern Buh (Governorate
Transnistria) in the period 1941–1944.