Радянський кінематограф у Львові в перше повоєнне десятиліття - Генега, Р.Я. (Український історичний журнал, 2011)
У статті йдеться про структуру повоєнного львівського кінопрокату, стан
кінотеатрів, їх спеціалізацію й спрямування. Проаналізовано процес поширення радянської ідеології через кінофільми, цінову й репертуарну політику. The article covers the structure, transformation and development tendencies of postwar
cinemas in L’viv. The author analyses the spreading of Soviet ideology through
cinema; he also studies prices and repertoire of post-war Soviet cinema.