Сучасна історіографія пореформеного селянства - Бондар, В.В.; Присяжнюк, Ю.П. (Український історичний журнал, 2011)
Стаття присвячена сучасній українській і зарубіжній історіографії економічної, соціальної, політичної та культурної модернізації пореформеного селянства. Аналізуються тенденції, підходи, внесок науковців у вивчення проблеми. Пропонуються перспективні теми для подальших досліджень у сфері
селянознавства. The article is devoted to analyzing Ukrainian and foreign historiography of economic, social,
political and cultural modernization of after reform peasantry. Tendencies, research
approaches, achievements of scientists are analysed. The perspective themes for studying in
future the problems of peasantry history are showed.