Міф про баптистів у радянському суспільстві 1950–1980-х рр.: марновірство і пропаганда - Панич, О.І. (Український історичний журнал, 2011)
Стаття присвячена аналізу політичного міфу про баптистів, який створювала радянська атеїстична пропаганда впродовж 1950–1980-х рр. На основі архівних документів, матеріалів преси та інших джерел автор доводить, що
пропаганда формувала образ «ідеологічно ворожої баптистської секти», спираючись на народно-побутові уявлення про баптизм як «чужу віру». The paper explores political myth about Baptists which was created by Soviet atheistic
propaganda in 1950–1980s. Basing upon the archival documents, press and
other sources, the author proves that Soviet propaganda constructed the image of
“ideologically hostile Baptist sect” relying on folklore-based perception of Baptism as “alien
faith”.