Взаємовідносини страйкового шахтарського й національно-демократичного рухів у 1991 р. - Агапов, В.Л. (Український історичний журнал, 2011)
У статті аналізується розвиток співробітництва страйкового шахтарського і національно-демократичного рухів у січні – серпні 1991 р. Автор показує зміну ставлення лідерів опозиційних партій до учасників весняного
страйк, що відбувся того року, причини цієї трансформації, форми допомоги колективам гірників. Висвітлюється процес утворення Всеукраїнського об’єднання солідарності трудівників, стратегія сторін під час серпневого путчу 1991 р. The article is devoted to the analysis of miners’ strike movement and national
patriotic forces cooperation development in the period from January to August 1991.
The author highlights changing of opposition leaders’ attitude to the participants
of spring strike 1991, reasons of such transformation, forms of miners’ groups
supporting. The process of Ukrainian solidarity integration of the working people
and parts behaviour during August putsch is highlighted.